Sevärdheter på Azorerna

São Miguel på Azorerna kallas även den gröna ön eller "Ilha Verde" av portugiserna.

Eftersom Azorerna har ett varmt och behagligt klimat året runt trivs växter oerhört bra här och den underbara blomprakten och grönskan gör att ön verkligen lever upp till sitt portugisiska smeknamn.

Hortensian är den blomma man mest förknippar Azorerna med och man kan se blåa fält av hortensian överallt på sluttningar och betesmarker.

  • Tvillingsjöarna


    Vulkankratern i Sete Cidades är förmodligen det mest fotograferade motivet på Azorerna och även den mest berömda sevärdheten.

    Tvillingsjöarna består av den blå sjön (Lagoa Azul) och den gröna sjön (Lagoa Verde). Den förstnämnda skiftar i blått och den andra sjön i grönt och färgerna är enligt en gammal sägen resultatet av en väldigt olycklig kärlekshistoria mellan en blåögd prinsessa och en grönögd fåraherde. Även här finns det fina vandringsmöjligheter men det går utmärkt att vid fint väder titta på (och fota) sjöarna vid olika utkiksplatser åtkomliga med bil.

  • Terra Nostraparken


    En botanisk trädgård som ligger i byn Furnas på den östra delen av São Miguel. En enastående vacker park på 12,5 hektar med massor av olika växter från hela världen.

    Parken inhyser även en termalbassäng som består av vulkanuppvärmt järnrikt vatten. Denna bassäng kallas även "ungdomens källa" då det sägs att man ska bli yngre av att bada här. Det är väl tveksammt om man blir yngre däremot bör man ta med mörka badkläder eftersom det gulaktiga vattnet färgar av sig rätt ordentligt och kan vara lite knepigt att få bort även om det finns duschar att använda efteråt.