Tips om Azorerna

Det bästa sättet att uppleva São Miguel, Azorerna är att själv hyra en bil och ta sig runt ön. Man kan naturligtvis åka buss men förbindelserna, framförallt till den östligaste delen av ön är inte alltför tillfredsställande.

En sak man bör ha i åtanke när man hyr bil på ön är att det inte är möjligt att försäkra hela bilen. Du måste köpa tilläggsförsäkringar för allt men det går ändå inte att försäkra underredet på bilen. Det har förmodligen att göra med att det är en vulkanö med en del riktigt dåliga vägar som vissa resenärer ändå ger sig ut på och förstör bilens underrede. Du bör i alla fall vara lite vaksam så du inte åker på en dyr smäll när du lämnar tillbaka bilen.

Det finns motorväg mellan öns två största städer Ponta Delgada och Ribeira Grande och en större utbyggnad av motorvägarna pågår. Annars är det väldigt smala vägar och gator som inte alltför sällan är olycksdrabbade.

  • Ta med Vandringskläder


    Ett utmärkt sätt att uppleva Azorerna är till fots vandrandes utefter någon av de flertalet vandringsleder som finns på ön São Miguel. Här kommer verkligen den fantastiska naturen fram på rätt sätt samtidigt som du kommer åt de allra bästa platserna på ön, dit man inte tar sig med bil.

    Några saker du bör ha i åtanke när du vandrar på Azorerna är att vädret kan skifta oerhört snabbt och trots att det är sol vid kusten där hotellet ligger kan det regna och vara dimma vid bergen bara någon mil bort. Man måste också tänka på att inte vandra för sent mot eftermiddagen, kvällen då mörkret kommer oerhört snabbt på dessa breddgrader.